divendres, 16 d’octubre del 2015

Importància de la lectura a casa.

Bon dia,

l'objectiu d'aquest missatge és recordar-vos la importància de la lectura a casa. Com vos vaig explicar a la reunió de principi de curs, l'objectiu bàsic de 1r és l'assoliment de la lectoescriptura. Per aprendre a llegir correctament, s'ha de practicar, no hi ha altre manera. 

Un bon exemple seria còrrer una marató o acabar un Ironman. Com vos imaginareu, còrrer una marató és molt difícil, és dur i exigent, però és possible. No podem pretendre acabar una marató sense entrenar, així com tampoc la podrem acabar si començam a entrenar dues setmanes abans de la cursa.

Necessitarem constància, sortir a còrrer cada dia, al principi molt a poc a poc i poca distància, per anar allargant els entrenaments i la distància, un poquet cada setmana. Al final, amb mesos d'entrenament, si hem entrenat prou, podrem còrrer la marató.

Llegir és igual, si no llegim cada dia un poquet, no millorarem i no podrem augmentar la longitud de les lectures ni la velocitat. No tots els nins han començat igual 1r. Hi ha alguns que ja llegeixen i uns altres que encara no han començat. Per aquells que encara no ha arrancat vos vaig passar aquell material per Remind, aprofitau-lo i per aquells que si que han començat a llegir podeu fer servir qualsevol conte.

Ara, tots han de llegir cada dia. Avui he demanat quants nins havien llegit el dia anterior. La resposta ha estat 13 nins, i la gran majoria han estat els nins que ja llegeixen bé. D'això podem extreure dues conclussions: els nins que ja llegeixen bé és perquè a ca seva llegeixen i que no estam llegint prou a casa.

Som 29 nins a classe, amb aquesta ràtio és molt difícil poder dedicar el temps necessari a cada nin perquè aprenguin correctament. Vos vaig demanar 10/15 minuts de lectura cada dia, ara vos toca a vosaltres decidir si podeu dedicar aquest temps a la lectura.

La pregunta és, voleu còrrer la marató?

PD: Jo estic passant pel mateix procès, sé que de vegades costa i és difícil, però els resultats es veuen ràpidament, animau-vos!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada